Houtrot reparateur

Uw vakman op gebied van houtrot herstelwerkzaamheden!
Wanneer onderhoudswerkzaamheden niet op tijd of onjuist uitgevoerd worden, kan er houtrot ontstaan. In het vochtige Nederlandse klimaat ontstaan er gemakkelijk schimmels die het hout aankunnen tasten.

Om te voorkomen dat u uw kozijnen, deuren, bloeiplanken, glaslatten of gevel delen  moet vervangen, kunnen wij met onze gespecialiseerde repair-care technieken een deur of kozijn deels vervangen of herstellen met de daarvoor bestemde repair-care producten.

Het (deels) laten vervangen of herstellen met repair-care zorgt ervoor dat het hout niet verder kan gaan rotten en uw hout en schilderwerk weer jaren mee kan gaan. Bovendien bespaard het u een hoop kosten omdat u niet al uw houtwerk hoeft te vervangen.

In het geval dat uw houtwerk te veel is aangetast bespreken wij de mogelijkheden met de u en adviseren wij u graag in de mogelijke opties. Mocht de klus te groot worden dan schakelen wij , in overleg met u, een samenwerkende aannemer in om deze klus samen te klaren.

Wilt u uw houtwerk laten inspecteren op houtrot?
Maak vrijblijvend een afspraak voor inspectie.

Hou kunt u houtrot voorkomen:

  • Zorg er voor dat uw schilderwerk preventief laat onderhouden. Een jaarlijkse controle, schoonmaken en eventueel bijwerken van zwakke plekken.
  • Zorg ervoor dat er geen inwatering plaatsvindt in houten constructies.
  • Voorkom schroef of spijkergaten in de constructie. Mocht dit wel nodig zijn, zorg er dan voor dat de gaten goed en droog zijn afgedicht.
  • Zorg ervoor dat verbindingen niet kieren of op andere wijze openstaan.
  • Zorg dat uw ramen binnen en buiten op de juiste manier gekit zijn.
  • Zorg ervoor dat draaiende delen (zoals ramen en deuren) niet klemmen want dan kan eventueel vocht niet goed weg.
  • Hang- en sluitwerk moeten goed gemonteerd zijn zodat er zich geen vocht achter kan ophopen.